Skip to content

Dominikai Köztársaság, mi vár a pálmákon túl?

Samaná

Mi vár a pálmafákon és a türkiz kék tengeren túl? Ha velem tartasz ezen a képzeletbeli kiránduláson, akkor megtudhatod, hogy milyen élményekkel gazdagodhatsz ha ellátogatsz a Dominikai Köztársaságban.

A kalandorok számára a Dominikai Köztársaság nem csupán fehér homok és pálmafa. Sokkal több lehetőséget kínál a teljes ellátást ajánló szállodák képeslapra illő pálmafás látványainál.

 A felejthetetlen nyaralás elengedhetetlen velejárója, hogy csodás, emlékezetes élményekkel gazdagodunk. Mindenkinek eltérő az ingerküszöbe, ki a parton ülve napfürdőzve, ki pedig kalandos, túrázós nyaralással tudja feltölteni energiáit. A szürke hétköznapok monotonitásából menekülő turistáknak csábító élmény a hófehér homokos tengerpart és a végtelen napsütés, de a Dominikai Köztársaság ennél sokkal több élményt nyújthat a nyaralás alatt.

A következőkben ezek közül szeretnék egy párat bemutatni. Kezdjünk is bele a már képzeletben is eszméletlen kalandokba és ismeretlen területek lenyűgöző tájainak felkutatásába. 

Érezd át Samaná szívdobogását

A félsziget egyre nagyobb népszerűségnek örvend, főleg a januártól-márciusig tartó időszakban, amikor a karibi régió bálnamegfigyelő túráinak fő központjává alakul, ekkor figyelhető meg a hosszúszárnyú bálnák vándorlása, ami tömegeket vonz a környékre. Ennek ellenére Samaná városa a reflektorfényt elkerülve próbál megmaradni egy igazi hangulatos karibi kikötő városnak. A helyiek mindennapi ritmusát nem sokban változtatta meg a turisták jelenléte. Éjszaka viszont Samaná felveszi a tánccipőjét és a nappal látszólag halott város összes bárja és klubja egyszerre szívdobbanás szerűen kezd el pulzálni, hogy a  helyi lakosok bemutathassák merengue tudásukat. A város klubbjai a legalkalmasabb helyek ahhoz, hogy kipróbáljátok a Dominikai Köztársaság és Haiti egyes részeinek nemzeti táncát.

Ruccanj ki a Limón vízeséshez

Tarts egy kis szünetet a napfürdőzésben és vedd fel a túrabakancsodat. Kihagyhatatlan kirándulásban lesz részed, ha bevállalod a túrát El Limónhoz, ahol egy vízesés vár rád a festői tájon áthaladó út végén. A kaland alatt a trópusi erdő életre kel és egy természet komponálta zenét játszik, ahogy a benne élő állatok a közelünkben elhalkulnak majd tőlük távolodva újra aktivizálódnak. A 40 méteres vízesés lábánál lévő medencében a 2,5 km-es túra levezetéseképpen kellemesen fürdőzhetsz és megfigyelheted a villámgyorsan repkedő kolibrik önfeledten játékát a paradicsomi környezetben. Azoknak, akik nem kedvelik a túrázást figyelmébe ajánlom, hogy rendszeresen szerveznek lóháton is kirándulásokat erre a varázslatos helyre.
El Limón vízesés
El Limón vízesés, Dominikai Köztársaság

Fedezd fel a Los Haitises Nemzeti Park festői tájait

A Dominikai Köztársaság nemzeti parkja híres lenyűgöző sziklaalakzatairól.  Közelről s távolról is érdekes látványt nyújtó szigetcsoportok mágnesként vonzzák az idelátogató turistákat. A bátrabbak egy kis kitartással felfedezhetik a mangrove erdők mélyén megbújó barlangok titkait is. 
Los Haitises Nemzeti park
Los Haitises Nemzeti park, Dominikai Köztársaság

Pattanj fel a Karib-térség egyetlen felvonójára, hogy láthasd a Megváltó Krisztus ikonikus szobrát

Látogass el Puerto Plata viktoriánus városába, amely a Mount Isabel de torres lábánál fekszik. Tudtátok, hogy a Karib-Térségben itt található az egyetlen felvonó? A bátrabbak egy rövid túra alkalmával is megtehetik ezt az utat. Kihagyni semmiféleképpen nem ajánlatos, hiszen a kb. 1000 m magas hegy tetején egy gigantikus Megváltó Krisztus szobor mellé fenomenális kilátás párosul a Puerto Plata Atlanti óceánjára és a távolabbi partokra. 

A város annyi programlehetőséget kínál, hogy önmagában is egy egész napos elfoglaltságot igényel. De bármerre is indulsz nyitott szemmel járj és el ne feledd megcsodálni a vörös bouganvilleaval benőtt gyönyörű fehér házakat.

Ajánlott a környéken megszállni, hiszen innen pár mérföldnyire található a Playa Dorada fehér homokos strandja. Itt a vízi sportok széles skálája közül válogathatunk kedvünkre. 
Puerto Plata felvonója
Puerto Plata felvonója, Dominikai Köztársaság

Ha kedvet kaptál a Dominikai Köztársaság másik arcának a felfedezésére, vedd fel velünk a kapcsolatot. Segítünk elképzeléseidet megvalósítani, hogy elindulj az álomnyaralásod felé vezető úton.