Skip to content

Mauritius a hét szín földje
8 nap

335.000 Ft-tól/fő

Amit nem árt tudnod

Területe: 2040 km²

Hivatalos nyelv: francia,angol,kreol

12 óra repülési idő Párizsból

Pénznem: mauritiusi rúpia

Átlaghőmérséklet: 27-30 °C, napi menetrend szerinti gyors, párperces trópusi esőkkel

Álomszép strandok és a világon egyedülálló víz alatti vízesés

Ismerd meg

Jelenleg nincs aktuális Mauritius-i ajánlatunk Számotokra, sajnos a COVID-19  rendeletek jelentősen befolyásoljak az utazási lehetőségeket. Mexikó és Dominika azonban tart karokkal vár Titeket továbbra is!
Nézd meg jelenlegi ajánlatainkat! 

A legendák szerint miután Isten megteremtette Mauritiust, annyira lélegzetelállítóan szépre sikerült, hogy ezt követően az Édenkertet pontosan Mauritius képére hozta létre. Aki már járt a szigeten, ezt a teóriát biztosan nem cáfolja. A színek kavalkádja, a semmiből előtörő hegyvonulatok, a buja dzsungelekkel tarkított finomhomokos, vakítóan fehér tengerpartok, a smaragdzöld vagy türkiz színű óceán feledhetetlen élményeket ígér.

Az Indiai-óceánból tör elő ez a kis szigetállam, mely Madagaszkártól 900 km-re található, Afrika partjaitól pedig több mint 3000 km-re fekszik. Mauritius két nagyobb és számos apróbb szigetből áll. A kis szigetek többsége lakatlan korallsziget. Mauritius igazi olvasztótégelye a világ vallásainak és népcsoportjainak. 

Lakóin túl talán csak az állat- és növényvilága érdekesebb; majdnem 1000 fajta növény és több mint 40 féle őshonos állatfajnak adott otthont a sziget. Sajnos ezen fajokat nagyrészt már csak feljegyzésekből ismerjük, ugyanis több mint fele mára kihalt. Ilyen állat volt a Mauritius jelképének számító, érthetetlen okokból kiirtott mauritiusi dodo is. Poszterekbe illő tengerpartjai, csodás nemzeti parkja, gyönyörű szigetei azonban valamelyest feledtetik e szomorú tényeket. Az Indiai-óceán egyik legkedveltebb turista célpontja biztosan nem okoz majd csalódást!

Mi minden csak ennyiért

 • Budapest-Mauritius vonalon retúr repülőjegy adókkal, illetékekkel, kézi (fedélzetre felvihető) és feladható nagyobb méretű poggyásszal, fedélzeti étkezéssel
 • Repülőjegyet mindig nagy múltú, európai légitársaságoknál foglalunk, ahol a kényelem az első, hiszen a legtöbb desztináció több ezer kilométerre fekszik
 • Szállás: 8 nap/7 éjszaka 3*-os,  4*-os közvetlen vízparti, tehát fehér homokos óceánparton elhelyezkedő egzotikus, kreol stílusban épült modern hotelben, félpanzióval vagy all inclusive ellátással, ingyenes lemondással. Fontos! A szállás költségeit nem nekünk fizetitek, hanem megérkezéskor a hotel recepcióján kell azt kiegyenlíteni, rendszerint kártyával vagy készpénzzel. Természetesen van lehetőség utazás előtt is (online vagy előre utalással) kifizetni a hotel költségeit
 • Útiterv, amit számotokra készítünk minden fontos látványossággal, érdekességgel, ezenkívül igény szerint interaktív térképet is biztosítunk, amelyeket okoseszközökön tudtok használni
 • A személyre szabott programokat az egyéni kéréseket figyelembe véve készítjük. Így garantáltan tartalmas, mindenre kiterjedő információk is rendelkezésetekre állnak majd az utazás ideje alatt.
 • Transzfer kisbusszal a repülőtértől a választott hotel bejáratáig

Egy kis kedvcsináló

Amit látni fogtok

Hajós túrák lakatlan szigetekre

 1. Képeslapokba illő partok
 2. Kössetek ki katamarán hajóval az Ile aux Cerfs szigeten, ahol vakítóan fehér homok vár benneteket!
 3. Sétáljatok a világhírű Flic en Flac több kilométeres partján mezítláb, hatalmas kókuszpálmák alatt, a hihetetlen smaragdzöld árnyalatokat csodálva!
 4. Búvárkodjatok, vagy csak úszkáljatok az Indiai-óceán legszebb lagúnáiban!
 5. Látogassátok meg Port-Louis-t, mely a sziget észak-nyugati részén fekszik, ez Mauritius fővárosa. Lüktető, nyüzsgő kereskedelmi központ, bazárokkal, árusokkal, egzotikus afrikai ajándékokkal!
 6. Egyetek egy helyi árusnál, az ízek leírhatatlanok!
 7. Másszátok meg az Oroszlán-hegyet a lélegzetelállító kilátásért!
 8. Töltsetek el egy napot a Seewoosagur Ramgoolam Botanikus Kertben! Ez Mauritius egyik legkülönlegesebb és legfontosabb látnivalója. A világ minden tájáról származó pálmákat, virágokat csodálhattok meg itt. A kert az 1700-as évektől gyűjti az egzotikus növényeket.
 9. Fotózzátok magatokat tengeri teknősökkel úszva, vagy csodáljátok meg a delfineket, amint elúsznak mellettetek!
 10. Itt láthattok egy egyedülálló geológiai jelenséget, a hétszínű földet. Számoljátok meg, valóban így van-e!
 11. Kóstoljatok helyi zöldteát egy teamanufaktúra látogatással egybekötve!
 12. A Le Morne hegy árnyékában paradicsomi környezetében heveredjetek le egy pálmafa alá!
 13. Guruljatok négy kereken egy quad túrán a Nemzeti Parkba!
 14. Csodáljátok meg a lombkorona sétányon állva a Chamarel vízesést a dzsungel mélyén!
 15. Egy izgalmas fűszertúrán kóstoljátok meg, milyen az igazi vanília vagy fahéj!
 16. Rajzoltassatok harmadik szemet egy hindu szerzetes által a homlokotokra, a vulkáni eredetű kráterben lévő szakrális tónál, amit évente hinduk ezrei látogatnak!
 17. Élvezzétek az Édenkertet egy kókuszitallal a kezetekben!

Felkeltettük az érdeklődésed?
Írj nekünk!

  Elolvastam és elfogadom az Általános Szerződési Feltételek-ben foglaltakat!