Skip to content

Zanzibár a misztikus fűszer sziget
8 nap

325.000 Ft-tól/fő

Amit nem árt tudnod

Területe: 1666 km²

Hivatalos nyelv: Szuhaéli, Arab, Angol

11 óra repülési idő Amszterdamból

Pénznem: tanzániai schilling

Átlag hőmérséklet: 29-30 Celsius

Zanzibár szigete mellett egy nagy és több mint 50 darab kis sziget vár rátok

Ismerd meg

Zanzibár egy Tanzániához tartozó szigetcsoport Afrika keleti partjainál. Két fő szigetből áll, a szigetek legnagyobb városa a Zanzibáron fekvő Zanzibár City.
Már a név hangzása is egzotikus, misztikus hangulatot idéz. A szó perzsa nyelvhez köthető, ’fekete part’-ot jelent. Tanzániai fennhatóság alatt áll a sziget. A legtöbben hófehér homokos partjai, gazdag állatvilága és érdekes kultúrája miatt keresik fel. 

Az évszázadok során hosszú ideig európai (brit és német) gyarmat volt, végül 1963-ban nyerte el függetlenségét. Zanzibár gazdasága főleg a fűszerexportra és a paradicsomi környezetnek köszönhetően a turizmusra épül. A sziget számtalan különleges növénynek és fűszernek ad otthont a mai napig. 

Zanzibár endemikus fűszernövényei a vanília, a szerecsendió, a fahéj, a bors és a gyömbér, amiket hatalmas ültetvényeken termesztenek. A sziget egyik híres állatfaja a vöröskolobusz majom, a sziget déli fele pedig két delfinfajnak is otthont ad.

Búvárparadicsomnak is joggal nevezhető, ugyanis 370 féle halfaj úszkál a szigetet körülvevő Indiai-óceánban. Tanzánia első tengeri nemzeti parkját, a korallpartot 1994-ben itt alapították, egy 16 hektáros szigettel egybe véve.
Az előbbiekben felsoroltak nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy a turisták ezrei válasszák Zanzibárt évről évre.

Mi minden csak ennyiért

 • Budapest-Zanzibár vonalon retúr repülőjegy adókkal, illetékekkel, kézi (fedélzetre felvihető) és feladható nagyobb méretű poggyásszal. Repülőjegyet mindig nagy múltú, európai légitársaságoknál foglalunk, ahol a kényelem az első, hiszen a legtöbb desztináció több ezer kilométerre fekszik
 • Szállás: 8 nap/7 éjszaka 3*-os,  4*-os közvetlen vízparti, tehát fehér homokos óceánparton elhelyezkedő, egzotikus, afrikai stílusban épült modern hotelben, félpanzióval vagy all inclusive ellátással, ingyenes lemondással. Fontos! A szállás költségeit nem nekünk fizetitek, hanem megérkezéskor a hotel recepcióján kell azt kiegyenlíteni, rendszerint kártyával vagy készpénzzel. Természetesen van lehetőség utazás előtt is (online vagy előre utalással) kifizetni a hotel költségeit
 • Útiterv, amit számotokra készítünk minden fontos látványossággal, érdekességgel, ezenkívül igény szerint interaktív térképet is biztosítunk, amelyeket okoseszközökön tudtok használni
 • A személyre szabott programokat az egyéni kéréseket figyelembe véve készítjük. Így garantáltan tartalmas, mindenre kiterjedő információk is rendelkezésetekre állnak majd az utazás ideje alatt.
 • Transzfer kisbusszal a repülőtértől a választott hotel bejáratáig

Egy kis kedvcsináló

Amit látni fogtok

 • A „Hakuna matata” jelmondatot (melynek jelentése ’minden rendbe van’, ’minden tökéletes’) sokszor fogjátok hallani.
 • Különleges apály-dagály jelenség – akár több száz méterre is visszahúzódhat az óceán pár óra alatt
 • Sétálgassatok a Bwejuu strand hatalmas kókuszpálmái alatt!
 • Próbáljátok meg elsajátítani Paje szigetrészen a kite-surf alapjait, vagy csak nézzétek órákig a profikat, ahogy vágják a hullámokat, majd több tíz métert repülnek az égbe
 • Vegyetek részt egy éjszakai Full Moon Party-n – minden hónapban megrendezik a Kengwa strandon
 • Stone Town-ban található a Slave Market (régi rabszolgapiac) – a sziget nem mindig csupa vidámság volt… Ezt jelzik a láncra vert rabszolga szobrok is. Stone Town a világ egyik legrégebbi, ma is lakott ősi kővárosa.
 • Fotózzátok magatokat tengeri teknősökkel úszva, vagy csodáljátok meg a delfineket, amint elúsznak mellettetek!
 • Zanzibár egyik másik kötelező programja az úgynevezett fűszer túra! Nézzétek meg, hogy a világ legfinomabb fűszernövényei hogyan is néznek ki a valóságban, egy ültetvényen! Spoiler: nagyon keveset fogtok felismerni. 😊
 • Sokkoljátok magatokat a Darajani Bazaar-ban! Ha valami helyit szeretnétek megkóstolni, kipróbálni, akkor ott a helyetek. Intenzív élmény lesz az érzékszervek számára…
 • Vásároljatok szuvenírt a sziget jelképének számító, maszáj díszviseletben sétálgató törzsi harcosoktól!
 • Kukkantsatok be Freddie Mercury házába! Az énekes gyermekkorát Zanzibar Cityben töltötte.
 • Mókázzatok, fotózkodjatok testközelből majmokkal a Jozani Forest Nemzeti Parkban, amely lakhelyül szolgál a vöröskolobusz őshonos majomfajtának is!
 • A szigetek körül csodaszép korallzátonyokat találhattok, néhol 50 méterre is tisztán elláthattok! Mnemba sziget a sznorkelesek paradicsomának számít.
 • Merüljetek vagy úszkáljatok delfinekkel!
 • Látogassatok el a híres Börtön-szigetre, ahol ma több mint 100 óriás teknős él. A hely az elmúlt évszázadok során börtönként üzemelt.

Felkeltettük az érdeklődésed?
Írj nekünk!

  Elolvastam és elfogadom az Általános Szerződési Feltételek-ben foglaltakat!